Shperndaje në Facebook.

30 vite burg se abortoi fëmijën, mrekullia ndodh Mairën

Nëse nuk e dini, shumë shtete e kanë të ndaluar me ligj abortin e fëmijëve.

Mes tyre është edhe Shqipëria, pavarësisht se në shumë raste mjekët kuptojnë vështirësitë dhe dëshirën e prindërve dhe vendosin të mbushin fletat duke treguar se shtatzënia rrezikon jetën e nënës.

Në El Salvador një grua është dënuar me 30 vite burg në vitin 2003. Mbi të rëndon akuza e vrasjes, për shkak të abortit që i ka bërë fëmijës.

Megjithatë, gjykata supreme ka rishikuar ligjin për abortet dhe ka vendosur që 34-vjeçares t’i falet pjesa tjetër e dënimit duke ka liruar.

Viktima e kësaj ngjarjeje, Maira Verónica Figueroa Marroquín ka shprehur vullnetin e saj për të studiuar për drejtësi dhe për të kuptuar atë çfarë kishte ndodhur me të.

Shperndaje në Facebook.